Welkom bij Stichting Monimbó

Stichting Monimbó ondersteunt kleinschalige locale projecten in Nicaragua ​

Wij zijn verliefd op Nicaragua en tegelijkertijd blijft zij ons verbijsteren. Hoe kan een land dat zo mooi is en in potentie zo rijk, afzakken tot een van de armste landen van het westelijk halfrond en nauwelijks kansen bieden aan het grootste deel van haar bewoners?

Wij geloven dat het beëindigen van deze uitzichtloze situatie begint met ontwikkelen van de jongeren onder de allerarmsten. Wij willen hen staat stellen om zelf hun situatie te verbeteren en daarmee perspectief te ontwikkelen op een betere toekomst.

Daarom willen wij dat zij veilig kunnen opgroeien en ondersteunen wij educatie en ondernemerschap.

Dat doen we niet zelf, maar met lokale organisaties die weten wat er speelt en die wij door en door kennen, waardoor uw geld goed terecht komt.

Wat we wél zelf doen is mensen in Nederland enthousiast maken over Nicaragua en ons werk. Het liefst door ze zelf ter plekke te laten kennismaken met het land en de bewoners en ze de impact van onze projecten te laten zien. En anders door te vertellen over dat intrigerende en tegelijkertijd ongelukkige land en over de successen die we er boeken.

Zo werven we steun van donateurs voor wie persoonlijke betrokkenheid bij goede doelen een pré is, die geen zin hebben om ‘overhead’ te financieren en die zich graag voor langere tijd aan ons verbinden.


Het werk van Stichting Monimbó is alleen mogelijk door donaties. 

We zijn dan ook enorm blij met iedere gift - klein of groot - waarmee we de leefomstandigheden van de allerarmsten in Nicaragua kunnen verbeteren.

 
Wij garanderen dat 99% van je donatie daadwerkelijk toekomt aan onze projecten in Nicaragua.
De overige 1% zijn bankkosten voor de overmaking naar Nicaragua. 

Nieuws

Onze projecten

Stichting Monimbó ondersteunt twee projecten in Nicaragua

Inhijambia

Inhijambia vangt straatkinderen op in de gevaarlijkste buurten van de hoofdstad Managua en probeert hun een veilige omgeving te bieden. Zo krijgen deze kinderen de kans om een normaal bestaan op te bouwen.

Wij ondersteunen Inhijambia sinds 2009.

Alternativa

Alternativa biedt microkredieten aan kleine ondernemers zoals marktkoopvrouwen, bakkers en schoenmakers. Dit gebeurt tegen een relatief lage rente waardoor de ondernemers kunnen voorzien in hun eigen bestaan. Sinds 2005 beheert Alternativa twee microkredietfondsen voor Stichting Monimbó.

Jouw hulp

Het werk van Stichting Monimbó is alleen mogelijk door donaties.

Vind jij, net als wij, dat het de moeite waard is lokale initiatieven ter verbetering van de leefomstandigheden te steunen, aarzel dan niet, en stort jouw gift, klein of groot, eenmalig of periodiek, op IBAN NL92.INGB.0007.5426.36 t.n.v. Stichting Monimbó te Rijswijk.