Uw hulp


Het werk van Stichting Monimbó is slechts mogelijk door donaties. Mocht u net als wij vinden dat het de moeite waard is lokale initiatieven in Nicaragua te steunen, aarzel dan niet en stort uw gift, klein of groot, eenmalig of periodiek op bankrekeningnummer NL92 INGB 0007 5426 36 ten name van Stichting Monimbó te Rijswijk.

 

De afgelopen jaren zijn wij ondersteund door vele particulieren, met name uit onze eigen omgeving. Naast eigen donaties van hen, zijn wij regelmatig verrast door mooie initiatieven, zoals de opbrengst van een marathon en Monimbó als goed doel bij een werkafscheid, een bruiloft of een teamevent. Daarnaast kunnen we met trots melden dat ook organisaties als het Rode Kruis, Schretlen & Co (inmiddels opgegaan in de Rabobank) en Impulsis ons hebben ondersteund.

 

ANBI-status

Stichting Monimbó is door de belastingdienst aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat wij geen schenkingsbelasting hoeven te betalen, waardoor iedere gift voor 100% bij de stichting terecht komt.

 

U kunt Stichting Monimbó in het online ANBI-register vinden onder Stichting Monimbo (dus zonder accent op de laastste 'o') te Rijswijk. Meer informatie t.b.v. de ANBI-status vindt u hier.

 

 

Uw gift als aftrekpost

Dankzij onze ANBI-status mogen donateurs van Stichting Monimbó hun giften volledig aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Hoeveel aftrek u precies krijgt hangt wel af van het soort gift dat u doet:

 

U doet een gewone gift

Voldoet uw gift aan de criteria voor een gewone gift dan mag u het hele bedrag van de gift aftrekken. Let wel: er geldt een drempel en een maximum voor gewone giften.

 

U doet een periodieke gift

Indien uw gift aan de criteria voor een periodieke gift voldoet dan mag u het hele bedrag van de gift aftrekken, waarbij er géén drempel en géén maximumbedrag geldt.

 

Om van de financiële voordelen van de periodieke gift gebruik te kunnen maken, dient u uw gift voor minimaal 5 jaar middels een overeenkomst vast te leggen. Het betreft een zogenaamde Overeenkomst Periodieke Giften. Deze constructie zorgt ervoor dat uw gift ieder jaar aftrekbaar is van uw verzamelinkomen, waarmee u een substantieel deel (tot 52%) van de gift terugkrijgt van de fiscus.

 

Als u een periodieke gift doet, bent u vrij om te kiezen of u ééns per jaar uw gift doneert of in termijnen (maandelijks, per kwartaal, etc.).

 

Het enige dat u hoeft te doen is de overeenkomst hier downloaden, invullen (vergeet de handtekening niet!) en te sturen naar Stichting Monimbó, Beetslaan 106, 2281 TM  Rijswijk. U kunt de ingevulde formulieren ook scannen en vervolgens mailen naar info(at)monimobo.org. Wij zorgen vervolgens voor de ondertekening van onze kant en sturen u het exemplaar voor de schenker terug.

 

U hoeft de getekende overeenkomst niet naar de belastingdienst te sturen. Ze zijn voor uzelf en voor Stichting Monimbó. U moet de overeenkomst wel goed bewaren. Als de Belastingdienst uw aangifte controleert, kunnen zij u vragen om de om de schriftelijke overeenkomst.

Mocht u over bovenstaande vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op via info(at)monimbo.org.

 

 

Stichting Monimbó, Postadres: Beetslaan 106, 2281 TM Rijswijk, Nederland, Email: info(at)monimbo.org
IBAN: NL92 INGB 0007 5426 36, KvK: 41136042

Laatste wijziging 26 Jun 2018
Typo3 website by NetCoop.nl